مثل همه ی کارها، کار تست نرم افزار و انتخاب تست نرم افزار به عنوان یک شغل، نیازمند عشق و علاقه و انگیزه است. اگر علاقه و عشق به کار تست نرم افزار نداشته باشید مسلما بعد از یه مدت از این کار خسته می شوید و اثر منفی روی عملکرد شما در کار و همچنین تست هایتان خواهد داشت. در این مطلب در مورد نیازمندی های داشتن شغل تست نرم افزار صحبت خواهیم کرد. اگر این شرایط را دارید دنبال شغل تست نرم افزار بگردید.
مدارک تست نرم افزار
امروزه داشتن مدارک ISEB یا ISTQB در تست نرم افزار حداقل نیازمندی داشتن شغل تست نرم افزار است. بعضی از استخدام کننده ها با برگزاری امتحانات مدارک مرتبط، اقدام به استخدام افراد برای شغل تست نرم افزار می کنند. پس برای اینکه در این کار مشغول شوید حداقل باید مدرک ISEB را در تست نرم افزار داشته باشید.
زمانی که برای مصاحبه شرکت دعوت می شوید باید در زمینه متدولوژی ها و اصطلاحات و تکنیک های تست اطلاعات کاملی داشته باشید تا به راحتی بتوانید در مصاحبه کاری پیروز شوید. مهمترین چیزی که یک تستر باید بداند چرخه زندگی توسعه نرم افزار یا software development life cycle است و همچنین تست نرم افزار چگونه و کجای این چرخه قرار می گیرد. شما نیاز دارید که با مدل های توسعه از قبیل waterfall، V model، spiral و Agile آشنایی داشته باشید.
تکنیک های تست
داشتن دانش کامل در زمینه تکنیک های تست جعبه سیاه یا black box از قبیل Boundary value analyst، state transition testing و غیره از نیازمندی های داشتن شغل تست نرم افزار است.
فرآیند تست و مستندسازی
مستندسازی از کارهای مهم در توسعه نرم افزار و همچنین بخش مهمی از تست نرم افزار به حساب می آید. شما نیاز است بدانید که چگونه شرایط را از نیازمندی ها استخراج کنید، چگونه موارد تست را طراحی کنید و همچنین چگونه روند تست را بنویسید.
ابزار تست
اگر با هر کدام از ابزارهای تست نرم افزار کار کرده باشید و تجربه ی خوبی داشته باشید از مزیت های مهم برای داشتن شغل تست نرم افزار محسوب می شود. اکثر شغل های تست نیازمند داشتن تجربه یا دانش با ابزارهای تست از قبیل تست خودکار GUI، تست عملکرد، مدیرت تست ها و ابزار ردیابی باگ و غیره می باشد. ابزار منبع باز یا open source در زمینه تست هم وجود دارد از قبیل BugZilla، Jira، Selenium و Watir.
شخصیت و نگرش نسبت به تست
به عنوان یک کسی که تست نرم افزار انجام می دهد این را به خاطر داشته باشید که کار شما این است که بررسی کنید که آیا نرم افزار با توجه به نیازمندی های نرم افزار، که قبلا در طی جلسات بررسی شده است، طراحی یا توسعه داده شده است یا خیر که در این صورت باید یک گزارشی از نقض های نرم افزار به مسئول مرتبط بدهید. بنابراین داشتن دقت زیاد در تحقیق و بررسی یک نرم افزار، از مهمترین بخش های کار شما است. یک تست کننده ی خوب باید نگرش “attemp to break” یا تلاش برای شکستن نرم افزار داشته باشد و همچنین هرگونه آسیب پذیری امنیت را از توی نرم افزار استخراج کند و در نهایت نشان دهد که محصول آماده برای ارائه است.
خصوصیت های دیگری هم وجود دارد برای کار تست نرم افزار که عبارتند از: داشتن حافظه ی خوب برای انتشار مراحل جا مانده، داشتن روحیه تیمی و رابطه خوب با اعضای تیم برای بحث در مورد نقض های پیدا شده در نرم افزار، داشتن توجه بالا برای تشخیص باگ های ریز و اختلافات جزئی و در آخر و از همه مهمتر پایبند بودن به اصول اخلاقی کار تست یعنی اجازه ندهد کاری به عنوان تکمیل شده در نظر گرفته شود بدون آنکه تستی برای آن نوشته و پاس شده باشد.
شغل تست نرم افزار به عنوان شغل حرفه ای
نکته آخری که باید بگم اینست که، متاسفانه بعضی از افراد و سازمان ها فکر می کنند که کار تست یک کار راحتی است و هرکسی می تواند آن را انجام دهد. این حرف، حرف درستی است که هر کسی می تواند انجام دهد اما کسانی که طرز فکر درست داشته باشند موفق هستند و در کار تست نرم افزار پیشرفت خواهند کرد. خیلی از تازه وارد ها در زمینه تست نرم افزار، فکر میکنند که این کار یک پله برای رفتن به سوی کار توسعه نرم افزار است در حالی که بعضی افراد دیگر تست نرم افزار را به عنوان شغل خود می دانند و همیشه هم در این زمینه کار خود را ادامه می دهند.
تست نیازمند داشتن دانش در مورد تکنیک های طراحی تست است تا بتوان با اجرای تست ها، عیوب نرم افزار را تشخیص داد. همچنین تست نیازمند داشتن خلاقیت، تفکر تحلیلی، تمرکز و میل به کشف می باشد.