قصد داریم به شما چگونگی optimize یا بهینه سازی MySQL را در هاست اموزش دهیم. همان طور که میدانید پایگاه های داده در سایت های با ترافیک و بازدید بالا ممکن است به مرور زمان از حجم بیشتری برخوردار گردند و این اتقاق میتواند در عملکرد هاست شما اختلال ایجاد نماید و ان را کند کند. در چنین مواقعی بهینه سازی پایگاه داده به صورت دوره ای و تعمیر Table هایی که اسیب دیده اند میتواند بسیار مفید باشد. برای optimize کردن MySQL هاست خود، موارد زیر را به ترتیب انجام دهید :
یک سری از افزونه ها و پوسته ها مورد استفاده چندانی ندارند و بهتر است اگر نیاز چندانی به آنها نداریم پاک شوند.
البته با توجه به CMS مورد استفاده شما، افزونه هایی هستند که کار بهینه سازی پایگاه داده را انجام می دهند، که می توانند بعد از تنظیمات اولیه به صورت دوره ای بهینه سازی هایی را اعمال نمایند.
در بهینه سازی دیتابیس اولین استراتژی ما می تواند پاک کردن اطلاعات اضافی باشد و در مرحله بعد بهینه سازی جداول پایگاه داده که هر 2 مورد را بررسی می نماییم.
زمانی که شما یک نوشته تازه ایجاد می کنید، ممکن است چندین رونوشت از آن (و حتی دهها) تهیه شده باشد که انباشته شدن آنها اصلا خوب نیست و بهتر است تمامی رونوشت ها و تصاویر اضافی مربوط به آنها را حذف نماییم.
نظرات زیادی که به صورت اسپم در دوره هایی بررسی و شناسایی می شوند، حذف شوند. این اسپم ها ممکن است تا چند صد مورد هم برسد که با پاک کردن آنها حجم دیتابیس کاهش می یابد.
optimize و بهینه سازی MySQL هاست اشتراکی :
- به کنترل پنل هاستینگ خود وارد شوید
- در صفحه اصلی هاست خود در قسمت Databases، بر روی phpMyAdmin کلیک کنید تا در تب جدیدی صفحه مدیریتی phpMyAdmin برای شما ظاهر گردد.
- در سمت چپ صفحه نام دیتابیس و جداول ان دیده میشود .برای مثال ما جدول example_wordpress را انتخاب نمودیم.
- در سمت راست صفحه جداول example_wordpress برای شما نمایش داده میشوند. حال هر کدام را که قصد بهینه سازی ان را دارید انتخاب نمایید.
- در پایین صفحه لیست With selected را بیابید و از میان گزینه های موجود عبارت Optimize table را انتخاب نمایید.
- در نهایت phpMyAdmin پس از انجام optimize موفقیت امیز بودن یا نبودن فرایند را به شما اعلام خواهد نمود
MySQL به دلایل متنوعی از قبیل مشکلات نرم افزاری، بدافزار ها و ویروس ها ممکن است اسیب ببینید و با مشکل رو به رو شود. در چنین مواقعی به اصطلاح میگویند Table دیتابیس شما کرش (Crash) کرده است
توجه داشته باشید Mysql server باید در حال اجرا باشد.
repair دیتابیس از طریق ssh در دایرکت ادمین
cat /usr/local/directadmin/conf/mysql.conf
all-database >
mysqlcheck -u da_admin -p --auto-repair --optimize --all-database
repair دیتابیس از طریق ssh در cpanel
cd /var/lib/mysql
NameDatabase
mysqlcheck -u da_admin -p --auto-repair NameDatabase